Att bo i en stor stad innebär flera risker, man orsakas av skadedjur, man bor trångt, man utsätts dagligen för en massa miljöfarliga avgaser och liknande.

Dessa städer är drabbade

I alla städer finns det skadedjur och andra saker som på verkar både vardagen, naturen och människan. I Sveriges storstäder så som Stockholm, Göteborg och Malmö så finns det råttor som påverkar oss.  Råttorna söker sig fram trots människan i hopp om att finna mat, allt som vi slänger i våra sopor är smaskigt för råttorna. Råttan har blivit allt mindre skygg för människan då det enda den vill är att ha mat. Värst är det i Stockholm och detta är ett stort problem för alla. Människor tycker kanske råttan är äcklig och att den visar sig offentligt på trottoaren mitt i stan är inte vanligt, det är nu på senare tid som detta har blivit en vanesak, men alla tycker inte att det är så fräscht. Förr levde råttorna i kloakerna eller på stora bygganläggningar.

Dessa städer är drabbade

 

Att bo i en stor stad kan även innebära mindre bostäder, man bor nästan på varandra kan en del känna. Man vaknar på morgonen och ska gå ut och ta en kopp kaffe i vårsolen, nej men titta där, där sitter ju grannen en meter bort med sitt kaffe.  Man vill vara ute i sin trädgård och greja och precis brevid åt alla håll så skymtar man grannen. Det är stor bostadsbrist i många städer, att bygga nya lägenhetshus och villor är inte billigt alls.  Har du ett välbetalt jobb och en familj så kan du såklart köpa mark för att bygga dig en egen villa men det gäller att marken räcker till också, den lediga mark som finns kanske inte är lämpligt för att bygga ett hus på, den kanske används till betesmark eller något annat.  Att bygga ett lägenhetshus kostar kommunen flera miljoner, nog för att det finns många tusentals människor som är utan bostad så ska dessa också ha råd att kunna bo i en nybyggd lägenhet vilket inte alla har. Ett nybygge kostar såklart mer att hyra/köpa än en äldre lägenhet. Denna äldre lägenhet kanske behöver en upprustning och det är hyresgästföreningens ansvar att se till så den är bebolig för exempelvis en barnfamilj. Värme och vatten ska funka, det ska vara fräscht och inte ha någon fukt eller mögelskador. Dessa problem är rätt vanliga i äldre lägenheter. Tokyo är huvudstaden i Japan och med 35,7 miljoner invånare så kan man kalla detta en riktig storstad. Hur många av dessa har motordrivna fordon, säkert mer än hälften. Man har säkert sett hur japaner har på sig någon form av skyddsmask över munnen och näsan, varför är det så tro? Det  sägs i alla fall vara som så att i Japan så finns det så mycket avgaser i lufter i varje japan är rädd för att andas in detta, bor man i ett så folkrikt land med stora gator och mycket bilar så kan man ju tänka själv hur mycket avgaser som förorenar luften varje dag, varje minut.  Detta är ett problem för Tokyo och säkert andra städer också.