NYHETER

Storstädernas problem

Postat av on feb 19, 2019 in Slim | Kommentarer inaktiverade för Storstädernas problem

Storstädernas problem

Att bo i en stor stad innebär flera risker, man orsakas av skadedjur, man bor trångt, man utsätts dagligen för en massa miljöfarliga avgaser och liknande. (mer…)

Framtidens städer

Postat av on jul 15, 2018 in Slim | Kommentarer inaktiverade för Framtidens städer

Framtidens städer

Idag talas det mer om mer om vad som är framtidens städer. Det kan vara svårt att förstå att vi behöver se oss om mer efter att vi ska kunna få nära till naturen även inne i städerna. (mer…)

Banksy

Postat av on jun 28, 2018 in Slim | Kommentarer inaktiverade för Banksy

Banksy

går nästan inte att prata om urban kultur och gatukonst utan att någon gång nämna konstnären Banksy. Detta brittiska fenomen har gjort sig ett respekterat namn på den internationella konstscenen, och trots att han håller sin identitet hemlig har hans verk global spridning. Ofta målar Banksy på offentliga platser, hus, murar och trottoarer, men han har också gjort tavlor och verk som sålts på auktion och genererat hundratusentals dollar. (mer…)

Megastäder

Postat av on jun 20, 2018 in Slim | Kommentarer inaktiverade för Megastäder

Megastäder

Trots att det idag känns helt naturligt att bo i en storstad har människor faktiskt inte levt på detta sätt i speciellt många år. (mer…)

Graffiti – det urbana uttrycket

Postat av on jun 4, 2018 in Slim | Kommentarer inaktiverade för Graffiti – det urbana uttrycket

Graffiti – det urbana uttrycket

Idag är graffitin internationell och spridd över hela världen. Vart man än åker och vilka länder man än besöker finns där ofta områden fulla av graffiti i de större städerna. Oavsett vad staten och de styrande tycker om uttryckssättet fortsätter graffiti att vara ungdomarnas röst, ett subkulturellt uttryck som ständigt tar sig nya former. (mer…)

Gatukonst

Postat av on maj 28, 2018 in Slim | Kommentarer inaktiverade för Gatukonst

Gatukonst

När man tänker på en urban miljö dras tankarna nästan automatiskt till olika kända konstnärliga uttryck som präglar just den moderna urbana miljön. (mer…)

Medellín – från våld till innovation

Postat av on maj 15, 2018 in Slim | Kommentarer inaktiverade för Medellín – från våld till innovation

Medellín – från våld till innovation

Colombia och framför allt staden Medellín har haft en turbulent historia och därmed skaffat sig ett inte så smickrande rykte. För blott 25 år sedan klassades staden som världens farligaste stad, där karteller, drogbaroner och våld styrde helt efter eget tycke. (mer…)

Världens grönaste städer

Postat av on maj 10, 2018 in Slim | Kommentarer inaktiverade för Världens grönaste städer

Världens grönaste städer

Många större städer börjar inse vikten av gröna områden och vilken påverkan detta har på invånarna. Att kunna slappna av i parker, slippa höra trafikljudet och kunna promenera, leka eller träna i en fräsch luft blir viktigare för många stadsbor, samtidigt som man vill bo centralt med nära till affärer och underhållning. (mer…)

Västlänken – vad är planen?

Postat av on apr 20, 2018 in Slim | Kommentarer inaktiverade för Västlänken – vad är planen?

Västlänken – vad är planen?

Om du bor någonstans på västkusten har du säkert hört talas om Västlänken eller det Västsvenska paketet. Det har i flera år rapporterats på nyheterna om detta planerade bygge, samt protesterna mot det, och i år valdes även en överraskande stor andel kommunpolitiker in i det kommunala styret som vill stoppa projektet helt. (mer…)

Hållbar stadsutveckling i Sverige

Postat av on apr 10, 2018 in Slim | Kommentarer inaktiverade för Hållbar stadsutveckling i Sverige

Hållbar stadsutveckling i Sverige

Sverige har länge varit ett föregångsland vad gäller välstånd, levnadsstandard och progressiva idéer. Vi tillhör både en av världens mest jämställda befolkningar, är bland de bästa i världen på att återvinna och svenskar brukar hamna på topp tre bland de lyckligaste människorna i världen. (mer…)