I Sverige men också runt om i världens så växer sig städerna allt större och större. Fler och fler lämnar landsbygden och dem mindre orterna för att söka efter lyckan i dem stora städerna vilket kanske inte är konstigt. Denna artikel kommer att handla om fördelarna med att faktiskt bo i en stor stad men också lite hur det politiska samtalet är kring det. Med allt finns det en nacksida och om alla väljer att bo i städerna så kan man undra vem som blir kvar på dem mindre orterna?

Städerna blir allt större

Städerna blir allt större

Städerna blir allt större

Att städerna blir allt större är inget nytt fenomen och det ser likadant ut över hela världen. Och det är inte så konstigt. Dem allra flesta företag har sina säten i städerna, skolor och högskolor finns i dem större städerna. Kommunikationerna, tillgången till det mesta och livskvaliteten är dem största faktorerna till varför det faktiskt är en fördel att bi inne i en stad jämfört med landsbygden. I Sverige är denna trend väldigt tydligt, dem allra största och festa företag hittar man i storstäderna och då blir det naturligt att det är i storstäderna där arbetstillfällen finns. Kulturlivet lever i princip endast i dem större städerna där det erbjuds opera, teatrar, film och naturligtvis musik där i städer som exempelvis Stockholm så hittar man någon kulturell upplevelse varje dag. Och en sådan fördel och ju naturligtvis lockande. En annan fördel är att man kan hitta det mesta i städerna när det gäller handel, alltifrån kläder till precis allt annat.

En stor fördel är också tillgången men också öppettiderna. I exempelvis Stockholm hittar man restauranger, caféer som håller öppet dygnet runt. Butiker som har öppet ändra fram till kl.21:00,anpassat för att passa alla oavsett tid på dygnet. Detta är naturligtvis en stör fördel jämfört med mindre orter. Kommunikationerna i städerna är oftast bra där det förutom flygplatser även finns en god kollektivtrafik. Det är också i städerna som trenderna skapas och där idéer kommer till. Är man ett fan av sport så hittar man ju alla dem större idrottsklubbar i dem större städerna och även dem stora arenorna. Ja som man kanske förstår så finns det väldigt stora fördelar med att bo i större städer. Tyvärr hamnar då landsbygden ofta i kläm då allt fler människor, främst ungdomar väljer att flytta till städerna oh kvar blir oftast bara äldre vilket gör att dem små orterna sakta dör ut. Allt fler företag och industrier flyttar från småorterna vilket inte lämna kvar något till landsbygden. I flera håll runt om i världens försöker politikerna att återuppliva landsbygden genom att locka dit företag eller myndigheter men faktum är att det är svårt att få någon att välja landsbygden mot en storstad. Det är något speciellt med storstaden, pulsen, människorna och alla ljus. I framtiden kommer städerna att växa och bli ännu större vilket ställer vissa krav men en sak är säker, städerna har stor fördelar mot dem mindre orterna och anledningarna är som tidigare nämnt många.